2022-07-22 323 浏览
妈妈们难得一齐出街又唔洗凑仔,紧系要book定间靓餐厅,去享受食物🤩我同天天妈妈拣左天后一间小店,食个fine dining,与其话系fine dining,我觉得呢度更加似西式私房菜😍Welcome Bite一黎到首先食个好refreshing 既蔬菜tart 清一清口喉,重启我地既味蕾,呢个tart妈妈好钟意,因为佢既颜色好靓Rainbow Tomatoes用左唔好款色既小蕃茄,加埋ricotta cheese,酸酸甜甜带点咸香,好好味Grilled Tiger Prawn Spicy & Sour Soup呢个汤既摆盘好有诚意,原只虎虾上碟,加埋落汤入面食,味道非常之夹,个汤有小小辣辣地,有点泰式既感觉😍好新颖Grilled Japanese Tuna Salad用左中拖罗,烧到半熟,好肥美🥰好鲜甜Red Shrimp Tartare妈妈最中意既一道菜,因为佢呢只红虾超级大只,好鲜味🤩而且配合埋啲薄脆米饼,多重口感🥳Smokey Grilled Eel主菜我地要左两个唔同款大家share食,可以试多啲😍呢个比较接受日本菜既烧日本鳗鱼,好肥味,食落爽口,系好上剩既鳗鱼Slow Co

Welcome Bite

Rainbow Tomatoes

Grilled Japanese Tuna Salad
用左中拖罗,烧到半熟,好肥美🥰好鲜甜

Red Shrimp Tartare

Smokey Grilled Eel

Slow Cooked Guineafowl
慢煮珍珠鸡,平时我地饮茶食既珍珠鸡就食得多,呢只竟然真系鸡黎既,仲好嫩滑添😋

Tofu Custard
甜品我地叫左姜汁豆腐花,同出边食嘅豆腐花好大分别,因为佢呢个食落去仲有焦糖炖蛋嘅感觉🤩