同老婆出街,佢无乜胃口,净系想食甜食,但系我又肚仔饿想食啲饱肚嘅野,于是喺旺角周围行下,睇下啲Menu就决定入去呢间Cookery Sweet Tooth。舖里面装修简约舒适,Menu食品种类唔少,我拣左虾汁大虾扁意粉,虾汁带有少少辣味刺激胃口,大虾弹牙鲜味足,扁意粉软硬适中,好快比我食晒😆另外叫左青酱海鲜酥皮饼,热辣辣嘅酥皮边咬落去好香口,加上大虾同八爪鱼粒,够晒爽口,配上青酱同芝士,又浓香又清新,真系多重嘅享受😋呢个大爱😋老婆帮手食少少酥皮饼之余就叫左个朱古力心太软,佢最钟意就系温度同埋流出黎嘅朱古力稠糊度啱啱好嘅心太软,食落去嘅口感真系完全唔同🤣睇佢笑嘅表情都知佢满意😂十分好🤭另外一边食嘅时间发现左原来有唔同优惠,例如24小时前预约嘅话可以以85折享受正餐产品,不过唔包括甜品、饮品同埋特价套餐;另外都需要夜晚9点前埋单同离座;如果无人等位可以一直坐,不过有人嘅话就只可以坐最多120分钟喇;仲有订座嘅话可以免埋开饼费同切饼费,适合去同朋友庆祝开party🥰喺社交平台标注舖头仲可以用$2换购蒜蓉包添👍🏻呢间舖主菜同甜品嘅款式种类都非常之多,可惜两个人真系试唔到啲乜,迟啲有机会会再试下

呢间舖主菜同甜品嘅款式种类都非常之多,可惜两个人真系试唔到啲乜,迟啲有机会会再试下其他野🤔😆
2024-05-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 朱古力心太软
  • 青酱海鲜酥皮饼