2021-11-03 388 浏览
🍀🍀🍀‼️素食者注意‼️今日要介绍一间专系食素食嘅餐厅平时讲起素食大家可能会谂起冇新意 淡味 难食 等等嘅形容词🤔但呢间位于西营盘嘅goodgood可能会颠覆你对素食嘅谂法🤪佢哋系一间黄色小店嚟💛💛💛餐厅两层高 装修充满日式风格 🎌佢哋嘅餐牌选择唔多主食基本上都系得四至五样选择今次因为我哋晏左黎食 所以试咗佢哋嘅下午茶(款式一样但会无左渍物,面豉汤同埋沙律):豆乳担担乌冬($88)成个感觉真系好似食紧四川担担面但转咗汤乌冬咁肉碎食落同真嘅肉冇分别只蛋又超级流心😍😍不过豆乳汤嘅味道唔太出 比肉碎嘅辣味盖过咗😣good good烧饭团茶渍饭 ($88)呢个值得一赞 👍🏻👍🏻茶渍唔单止有淡淡嘅茶香 仲好香菇同梅味 捞埋少少Wasabi 用嚟送饭一流饭团隔离仲有炸莲藕片作为伴碟食落脆卜卜咁 好过瘾不过一碗嘅份量真系超小 食完都唔够饱🙄不过我哋去嘅时候餐厅因为太多人又唔够人手 所以非常混乱 🤯食物嚟得慢之余 仲要漏单 同搞错晒隔离枱嘅单系呢个位令到成个用餐感觉扣咗分👎🏻不过侍应最后都有道歉同解释返🙇🏻‍♀️‼️要注意餐厅只系开11:00-18:00 系唔做晚市架大家千祈唔好摸门钉 😿同埋如果打算去食
🍀🍀🍀
‼️素食者注意‼️
今日要介绍一间专系食素食嘅餐厅
佢哋系一间黄色小店嚟💛💛💛
餐厅两层高 装修充满日式风格 🎌
佢哋嘅餐牌选择唔多
主食基本上都系得四至五样选择
今次因为我哋晏左黎食

豆乳担担乌冬($88)
成个感觉真系好似食紧四川担担面
但转咗汤乌冬咁
肉碎食落同真嘅肉冇分别
只蛋又超级流心😍😍
不过豆乳汤嘅味道唔太出 比肉碎嘅辣味盖过咗😣

good good烧饭团茶渍饭 ($88)
呢个值得一赞 👍🏻👍🏻
茶渍唔单止有淡淡嘅茶香 仲好香菇同梅味