2022-08-06
☀️ 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝘆 𝗮𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 ($𝟭𝟮𝟲)呢个系老板推介❕果然系令我有惊喜 (系会回头果只keke) 首先佢既all-day breakfast 系同出面好唔同 主打健康饮食 有南瓜 大啡菇 溏心蛋 仲有好特别 low-carb keto 既花椰菜饭🥰超适合减肥/想食健康D既女仔😝重点系所有野都好食derr! super recommend🍝𝗦𝗹𝗼𝘄-𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 ($𝟵𝟲)呢个pasta可以拣自己既酱汁 全部都系自家制兼好健康😋今次拣左南瓜酱 食落好rich🤤加上鸡胸肉唔会好 ’鞋‘ 食完颇饱好satisfying🫡🍎𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗰𝗿𝘂𝗺𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘃𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 ($𝟲𝟮)呢个dessert 系超有homemade既feel 食落好warm 咁啱果日落雨 好有rainy day comfort😚 anyway 两个朋友仔share都几好👍🏻🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 ($𝟰𝟲)呢个饮品令我印象深刻😍首先饮品base系fresh lemonade 好似外国果种味道 超authentic! 跟著老板👨
🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 ($𝟰𝟲)
呢个饮品令我印象深刻😍首先饮品base系fresh lemonade 好似外国果种味道 超authentic! 跟著老板👨🏻就帮我地调教matcha 口感唔会有粉状 好细心❤️入口估唔到 matcha x lemonade好夹又清新🍃
🍋𝗬𝘂𝘇𝘂 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 ($𝟰𝟮)
因为饮完上面果杯饮品 相对地觉得呢杯无咩超特别既位🙈不过系好refreshing几饮品!唔喜欢绿茶既朋友可以拣呢个~
overall 系一个好令人开心又惊喜既用餐体验😚超钟意cafe hopping 既me 有得打卡 又有得食健康饱肚既食物 主食 甜品 饮品都几好!hku既朋友有福气啦👩❤️👩
p.s. 因为呢间cafe一般星期日至星期二会教授SCA 咖啡证书课程,所以餐饮营业时间比较特别! (星期三至六)大家睇清楚时间 唔好碰门钉啊🤞🏻
♕ ʀᴀᴛɪɴɢs ♕
😋味道: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻