餐厅: The Ground Kitchen
资讯:

2021-08-14 71 浏览
间中有朋友同我反映,我好少喺港岛区觅食🤣,所以今日就嚟到西营盘,介绍呢间西式小店😎!呢度装修采用蓝白颜色,令人感觉置身于地中海国度。头盘我地叫左椰菜花忌廉汤,小店将椰菜花打成溶,加到忌廉汤中,再配少少黑松露,所以饮落味道几有层次,多一份清新感!主菜就拣左一肉一意粉🍝。「慢煮黑安格斯牛柳」非常厚身,内里肉质粉嫰。咬落多肉汁,口感软腍,牛味香浓👍🏻!怕太腻既朋友,可以点下旁边嘅芥末酱,增添一阵微微酸味!「蕃红花鲜茄大虾天使面」意外地好味😋,小店加左蕃红花,比一般番茄🍅酱更香浓,所以意粉都几入味!大虾🦐非常厚身、大只,好有口感!最后我地叫左饮品、甜品作结!「法式焦糖炖蛋」表面焦糖绝不吝啬,底层嘅炖蛋好香滑,口感有强烈嘅对比🆚。而「柠檬蜜」除咗卖相💯分外,饮落酸酸甜甜,够晒润喉!呢间餐厅嘅菜式都几有心思,味道都几好味😉,想嚟试既朋友不容错过~

慢煮熟成美国黑安格斯牛柳。自家制千层薯仔批
蕃红花鲜茄大虾天使面
蝶豆花柠檬密。自家渍
椰菜花忌廉汤
法式焦糖炖蛋