2019-11-06
毕左业之后好耐都无去过西环,今日约左旧同学一齐去坚尼地城个边食野,先发现多左好多好靓既西餐厅,今日我地黎左海旁附近既澳洲菜餐厅食brunch,环境好舒服,有好多外国人去食,好chill好似去左外国咁😝Beer Paddle($140)餐厅既啤酒系自家酿制,beer paddle有六款口味既啤酒,每样100ml,咁就可以试到吾同既特色啤酒🍺店员好细心咁同我地介绍左每款啤酒既特色同味道,同埋建议我地由左饮到右,因为左边会比较fruity,最右既会比较苦,我个人钟意最左既original pils,味道清爽苦涩味无咁重Avocado On Toast($130)牛油果既份量好多,加埋一大片既水牛芝士,水牛芝士入口香软,配上甜甜酸酸既蕃茄粒同黑醋汁,味道好清新,再放埋太阳蛋一齐食口感更加丰富Hawaiian Pizza($135)有波萝烟肉,芝士味道浓郁,一啖pizza配一啖啤酒好夹🍺Egg Benedict($98)半熟既蛋浆慢慢渗落去松饼入面,配埋烟肉同荷兰酱口感丰富,成个egg benedict都充满住蛋黄香好正啊😋Hand Cut Fries($75)即炸既薯条好香脆,沾上黑松露酱食好
有波萝烟肉,芝士味道浓郁,一啖pizza配一啖啤酒好夹🍺
即炸既薯条好香脆,沾上黑松露酱食好夹!不过如果系厚切薯条会仲正😛