2022-01-01
新一年其中一个愿望系无饭煮妇😛因为买切洗煮真系已经玩足几个钟🤦🏻♀️港女很累呢期我发现到呢间西环美味外卖推介🥡陈家厨房💁🏻♀️可以电话📞同各大外卖平台都可以落单,方便快捷👍🏻小店主要提供中式私房菜,主要系川菜口味,有麻辣系列、卤水系列、主菜、凉拌菜、饭面类⋯⋯今日两个人首先拣左卤水拼盘,好香既卤水味,拼盘差唔多有齐咁多款𩠌,有鸡翼、牛肚、牛𦟌、腩肉、鸡肾、猪耳!每样都有啲就唔怕闷啦!第二样拣左麻辣香锅(少辣),下单时可选择辣度,而配料亦都可以自己选择!不过今次我就任由厨师发板,有龙虾丸、牛丸、腩肉、薯仔、牛肚!酱汁调教适中,香口得黎唔会过浓过辣!𩠌菜都好弹牙!最后就麻辣鸡煲,天气冻食鸡煲好暖胃🥰同样可以自己拣要约几多人份量同辣度!少辣已经好惹味!鸡肉全部入晒味😆送酒/饭一流😋虽然返屋企需要一段时间,但系只要用微波炉加热一下就可以了🙃轻轻松松就可以食到美味私房菜!
因为买切洗煮真系已经玩足几个钟🤦🏻♀️港女很累
今日两个人首先拣左卤水拼盘,