2024-05-27 88 浏览
男朋友今日系港岛放工,咁岩就系西环附近,一于黎试下泰国嘢😋😋我地今次试左呢三样:泰式烧牛肉🐂海鲜炒粉丝🦑🦐咖哩炒蟹🥘🦀泰式烧牛肉🐂🐂呢个牛牛真心赞!👍🏻烧到7成多啲啲,有啲位仲带有粉红色😍加埋特制调味,上到枱香气扑鼻🤤🤤肉质一啲都唔靭👍🏻海鲜炒粉丝🦑🦐呢碟都系令人惊艳🤩海鲜既鲜味同粉丝既弹牙口感完美结合,入口后一阵海鲜鲜味涌出黎,粉丝吸晒海鲜既精华令人垂涎欲滴🤤🤤咖哩炒蟹🥘🦀虽然咖哩蟹周围都有,但食得出啲蟹特别新鲜,蟹肉鲜嫩鲜甜,搭配上浓浓既咖哩香料味道丰富,令人回味无穷😍🤤🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:泰尚泰国菜馆 (西环)西环坚尼地城厚和街38号持平大厦地下C-D号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #西环美食 #泰国料理 #咖哩蟹 #海鲜炒粉丝 #泰式烧牛肉

我地今次试左呢三样:泰式烧牛肉🐂海鲜炒粉丝🦑🦐咖哩炒蟹🥘🦀

泰式烧牛肉

海鲜炒粉丝

咖哩炒蟹

🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:泰尚泰国菜馆 (西环)
西环坚尼地城厚和街38号持平大厦地下C-D号舖

泰式烧牛肉