2021-03-24
📍西环良心小店 · 平民价创意fusion菜‼️-- Pop Street🍝💛===========================Popstreet位于西营盘第三街,主打fusion菜😋lunchtime有套餐供应,跟餐会有沙律同饮品~🙈------------------------------⭐️鬼佬叉烧饭·温泉蛋·羽衣甘蓝 $75 (7.2/10)见过唔少人介绍呢个饭所以我同朋友都系冲住佢而嚟!🤣卖相唔错,叉烧煮得入味,有烧汁嘅香甜~但肉质普通,未至于好腍,有部分仲有少少柴🙈温泉蛋用嚟捞饭令饭粒几湿润~羽衣甘蓝加咗调味炒过,味道唔错👍但整体而言唔系太有亮点🙈------------------------------⭐️忌廉鸡肉炒意粉 $80 (7.5/10)呢个系是日厨师之选,所以应该定期会有唔同款🙈忌廉酱汁超级creamy,仲有阵浓郁嘅牛油香!!🤤意粉份量多,煮至al dente,挂满酱汁超满足🤩‼️相比之下反而中意呢个多啲🤣------------------------------整体嚟讲食物质素ok,但不至于好有惊喜🙈但环境都坐得舒服,同朋友lunchtime嚟倾下计食个饭都
===========================
⭐️鬼佬叉烧饭·温泉蛋·羽衣甘蓝 $75 (7.2/10)
⭐️忌廉鸡肉炒意粉 $80 (7.5/10)
整体嚟讲食物质素ok,但不至于好有惊喜🙈但环境都坐得舒服,同朋友lunchtime嚟倾下计食个饭都唔错嘅😬
卖相:7/10
味道:7.3/10