2022-12-20 44 浏览
💖听讲西营盘呢个韩国菜🇰🇷几高质,今日跑黎试下佢地嘅午餐~1⃣️Gannam style chicken burger🍔 $108💖汉堡嘅炸鸡好惊喜,炸皮好香脆,酱汁完全无整淋佢,而且酥脆无厚重,入面嘅肉质又嫩🤤。面头嘅芝士厚香,半溶嘅口感好正。另外仲有沙律椰菜🥗、番茄🍅等,食落更清新,口感丰富。酱汁有酸香开胃嘅千岛酱同微辣清新嘅辣酱,前者配沙律菜、后者配芝士。佢地嘅汉堡包皮湿润度适中,咁多酱汁都唔会soggy。💖汉堡可以配沙律或者薯条🍟,我要左后者,份量多到癫😂。外脆内粉嫩,仲有千岛酱同微辣嘅茄汁🥫搭配,不过薯条本身就有辣粉调味,所以唔点酱都好味😋。2⃣️Cream cheesecake🍰 $38💖口感较普通嘅cheesecake更软,因为有啲朱古力蛋糕胚🍫所以食落香甜。面头淋左朱古力酱,仲有迷你oreo🍪同士多啤梨🍓朱古力条。朱古力雪糕口感香滑,入面有朱古力粒粒。💖环境几好坐,仲有圣诞节🎄同世界杯⚽️嘅装饰,配埋kpop歌🎵气氛唔错!听到👂隔离台韩国人用韩文系度讲佢地炸鸡🍗好好味,搞到我都心郁郁,下次要order成碟食先!

💖听讲西营盘呢个韩国菜🇰🇷几高质,今日跑黎试下佢地嘅午餐~

2⃣️Cream cheesecake🍰 $38