2021-07-02
1929 浏览
呢间café喺我嘅最爱,环境好,食物好味,咖啡好饮,甜品好特别好多选择!宜家喺香港要揾一间唔洗点排队嘅café都好难,要少人,环境清幽,仲要质素好,真喺好难揾!ethos喺西环,要喺香港大学站出再行小小上山 (如果超级怕热/怕行路的人士请留意)。店内环境好舒适,以木色和白色为主调,坐系窗边有个大窗口,虽然系街景,但系感受到自然嘅阳光都觉得好舒服。Black Truffle Mushroom Pasta ($108)意粉好入味,浓稠度岩岩好,酱汁完美痴哂系每一条意粉度,个带子煎得好香又唔会太熟,超正!Grilled Duck Breast ($118)鸭胸煎既生熟度喺岩岩好,肥瘦度都岩岩好!衬D berries汁,好夹,食得多都唔会太腻! Baileys Affogato with brownie ($60)黎到我最爱的甜品,第一次黎系比佢吸引左,之后每次再食都一定会嗌!佢系expresso加云呢拿雪糕,最特别系佢加左一旧Brownie同埋个底有Baileys。加左Baileys酒味都几重,沟埋咖啡,成个甜品好有层次,又热又冻、又甜又苦,Brownie吸哂咖啡同Baileys,令到旧Br
Grilled Duck Breast ($118)
鸭胸煎既生熟度喺岩岩好,肥瘦度都岩岩好!
衬D berries汁,好夹,食得多都唔会太腻!
佢系expresso加云呢拿雪糕,最特别系佢加左一旧Brownie同埋个底有Baileys。加左Baileys酒味都几重,沟埋咖啡,成个甜品好有层次,又热又冻、又甜又苦,Brownie吸哂咖啡同Baileys,令到旧Brownie唔会太甜,真喺超好味! 钟意饮咖啡同酒既朋友一定要去试!
将热既expresso倒落去个下仲好治愈😊