2019-04-01 442 浏览
西班牙最出名其中一样野就系TAPAS,即系正餐之前作为前菜食用的各种小食,仲好岩伴酒之用而呢间餐厅更加用埋TAPAS黎命名,叫TAPA ROOM,环境仲好适合同朋友饮番两杯倾下计,而位置都几方便,系铜锣湾行过去只要10分钟如果你好钟意食TAPAS,呢度一定满足到你,大量选择,有热有冻,仲有唔少酒精饮品,岩晒我呢个CHILLING SAT呢度有水烟食的,适合呼吸人士TANQUERAY ($108)TANQUERAY系GIN的一种牌子,呢杯其实系COCKTAIL,唔系净系得GIN,加左SODA WATER同LIME,易入口够清新SLOW COOKED OCTOPUS CARPPACCIO ($78)薄切八爪鱼口感软棉棉,反而我觉得个SAUCE先系精华所在,橄榄油加蕃茄酱加香草配合得天衣无缝CRISPY TOMATO BREAD, WHITE ANCHOVY,AIOU ($48)WHITE ANCHOVY其实即系西式咸鱼,鳀鱼预先腌制,简单配上蒜蓉蛋黄酱同蕃茄酱已经好美味FOIR GRAS LOLLIPOP ($78)呢个卖相好得意,将鹅肝整成一个个波波,整到波棒糖咁,入口十分CREAMY,
呢度有水烟食的,适合呼吸人士
TANQUERAY ($108)
FOIR GRAS LOLLIPOP ($78)
呢个卖相好得意,将鹅肝整成一个个波波,整到波棒糖咁,入口十分CREAMY,鹅肝味浓,仲有开心果碎增添口感,食完一啖再饮一啖GIN COCKTAIL,一个字爽呀
SPANISH POTATO OMELETTE ($78)
呢个薯仔蛋饼绝对好有惊喜,一切开有流心蛋流出,香气逼人,加埋酸忌廉一齐食,又一完美组合
SEAFOOD PAELLA ($138)
MENU虽然写呢个西班牙海鲜饭系一人份,但我觉得绝对够两个人食,海鲜有新鲜青口、虾、蚬,同平时食到的西班牙海鲜饭不同之处就系有酸忌廉
2019-03-23