2019-03-18
今日同同事系观塘做野顺便食饭,系openrice的「附近餐厅」揾到呢间《 Go Inside Kitchen》好多好评,就决定系度食晚餐。因为我钟意 carbonara, 所以就叫左「卡邦尼温泉蛋意粉」$128。果然无失望。个 carbonara sauce 好香好浓好creamy而且有很多烟肉。温泉蛋亦做到半生熟效果,吉穿佢同汁捞埋更好味。意粉处理的刚好唔会太淋或太硬,每条意粉都能够挂住d汁,口感丰富很不错!朋友叫了「西班牙海鲜意大利饭」,材料丰富, 有大虾,青口, 带子各两只, 均很新鲜弹牙。而且饭粒分明,味道香浓,每棵饭粒都带着鲜甜的海鲜汤汁味道,颜色也很漂亮,十分好味道!虽然呢间餐厅系工厦入面,但是地点亦十分容易揾,都算方便。而且食物质素不错,会再来的!