2019-03-13 323 浏览
琴日难得唔洗OT, 于是相约友人到尖沙咀既playa de papagayo一齐happy hour下。餐厅好近港铁出口,一上来就见到,好易揾,六点几来到唔洗等位添!餐厅走西班牙风,大部分都系高枱高凳,岩哂黎chill既我地。先点了一客西班牙烤乳猪件配自家制酸椰菜薯蓉。本身我怕会好似平时食既乳猪咁肥,点知依度既烤乳猪件岩岩好,层皮唔会好㶶,一咬落去啲肉汁出哂黎,加埋酸椰菜解腻,推介呀!之前友人推介过依度既pizza, 今次一于试下四式芝士薄饼。四种唔同既芝士mix埋一齐真系好香好浓,岩哂我依啲芝士控,pizza饼底唔厚,同芝士比例刚刚好。如果多一两个人share就perfect啦!另外仲点了一客黑松露野菌意大利扁面。黑松露好足料,成碟意粉唔会好干身,值得一试。话明黎happy hour, 当然要饮返杯。钟意饮tequila 既我点左chupa cabra, 加左橙同青柠,唔会好甜,收工后小酌一杯最适合不过。

西班牙烤乳猪件配自家制酸椰菜薯蓉

四式芝士薄饼