2020-04-23 143 浏览
意式田园沙律配烟熏鸭胸 🦆 🥬 虽然只系简单嘅配搭、有齐罗马生菜、沙律菜、小青瓜、蕃茄仔;再加上意大利配醋,味道一啲都唔输蚀😋 消弭我锯扒嘅罪恶感🤪纽西兰肉眼配配焦糖菠萝 🍍 🥩 基本上系呢个combination吸引我㨂二人套餐😂 果然不负所望,虽然菠萝简单,但焦糖烧完之后嘅sweetie juice 被肉眼扒吸收晒,盛价比急升🤣 下次屋企煎牛扒可以拎嚟呃下人😏我地叫左medium 熟,厨师果然拿捏得准确,里面啱啱好系Tender pink😍 牛肉冇好多嘅筋位,入口唔疾牙。配薯角一流,好热好香脆!波士顿龙虾配意大利粉 重点当然在于龙虾身上,有足半只龙虾嘅肉,仲要连埋芝士一齐焗、惹味😋 朝鲜超细心,连钳嘅壳都折埋出黎,啱晒懒人(我)食😛 虽然意大利粉就唔算话好突出,但系胜在干身,唔太湿辘辘~ 但佢系因为同龙虾一齐入过焗炉桑拿过先😂 我钟意呢种嘅质地龙虾汤🦞记得下次饮哂蘑菇汤先好再饮龙虾汤,如果唔系返唔到转头😂龙虾汤好味太多🙈(+$15系要嘅)浓郁同埋有肉食🤔唔知龙虾汤啲肉,系咪come from above 只龙虾😂 甜品🍮再配水果茶食到最尾,胃部已经冇咩空间再品尝蛋糕,所以感觉味道
意式田园沙律配烟熏鸭胸 🦆 🥬

意式田园沙律配烟熏鸭胸

纽西兰肉眼配配焦糖菠萝 🍍 🥩

波士顿龙虾配意大利粉

龙虾汤🦞
龙虾汤(+15)

甜品🍮再配水果茶
食到最尾,胃部已经冇咩空间再品尝蛋糕,所以感觉味道都系一般🙂 不过水果茶(青苹果)就几好味,可以坐喺度慢慢叹住倾计🤓
青苹果水果茶

埋单$450⋯系贵少少、但抵食!
纽西兰肉眼配配焦糖菠萝
自创:炸薯夹菠萝夹肉眼
波士顿龙虾配意大利粉
蘑菇汤
甜品蛋糕
2020-04-23
意式田园沙律配烟熏鸭胸
龙虾汤(+15)
纽西兰肉眼配配焦糖菠萝
自创:炸薯夹菠萝夹肉眼