2018-02-19
星期日晚上,一行四人相约去食西班牙菜。我同另外两个朋友系第1次食呢间~所以点菜就交左比已经食过1次既个位朋友身上喇!一共叫左8样野~火腿拼盘 — 一盘有两款,两款都好食香煎沙甸鱼配西班牙杏仁酱 — 煎得几香,朋友觉得好好食,我自己就麻麻地喇脆皮猪腩肉配蜂蜜蛋黄酱 — 有少少似平时食既烧肉,皮脆肉嫩,加埋个酱食就变左西班牙风味传统蕃茄酱煮肉丸 — 一碟4粒,肉丸口感不错的,不过食落就有一点过咸了传统西班牙海鲜炒饭 — 唔系西班牙烩饭,而系用平时食既米去炒既饭,加上青口、鱿鱼等海鲜,味道可以,但比想像中还是争少少些利酒腊肉肠煮青口 — 细细只既青口,食落不太新鲜,有一种怪味。除左青口,入面仲有好多腊肉肠,腊肉肠几好食。西班牙焦糖炖蛋 — 做得好食过出面唔少既甜品店,焦糖烧得香脆,炖蛋似乎有一点柠檬味,令到食落去唔会觉得太饱济既感觉香脆玉桂条配朱古力榛子酱 — 我大爱呢个甜品,脆脆的玉桂条加埋佢个榛子酱好夹好好食总括:我个人认为主菜个类食物就一般喇,但甜品我就相当推介!
星期日晚上,一行四人相约去食西班牙菜。
我同另外两个朋友系第1次食呢间~
所以点菜就交左比已经食过1次既个位朋友身上喇!
一共叫左8样野~
火腿拼盘 — 一盘有两款,两款都好食
总括:我个人认为主菜个类食物就一般喇,但甜品我就相当推介!