餐厅: Eaaat.here
资讯:

2021-03-22 62 浏览
大角咀新开的fusion居酒屋,餐厅唔算好大但坐得阔落,啱一班朋友聚下餐。 话系fusion餐厅,因为佢地有西班牙菜亦有日式串烧食。酒类都系有西式liquor同cocktail亦有日式烧酒同梅酒。 酱汁拼盘平时系其他餐厅食嘅粟米脆片通常都系现成货,但佢地系自家整嘅~食落有啲似春卷片,不过就硬身同厚身啲。酱汁可以拣4款,我地拣左墨西哥莎莎酸辣蕃茄酱,墨西哥莎莎青酱,酸忌廉牛油果酱同酸忌廉烧烤酱。我个人就较钟意牛油果酱同酸辣蕃茄酱。 烤猪颈肉墨西哥夹饼一人分嘅份量,约4吋大。烧猪颈肉都几弹牙同juicy,加埋蕃茄莎莎酱同椰菜丝,味道浓得黎又唔会太腻。 刺身带子配菠萝酸汁带子约有6片,食落好嫩滑。可惜系菠萝汁偏甜,而且带子嘅鲜味较淡。串烧牛舌一串有两大块牛舌,每块都有成1cm厚,食落好弹牙又唔难咬,好有牛脂香👍安格斯牛肉4粒一串,觉得唔够juicy,如果烧到半成熟会更好 大葱鸡脾肉大葱好香,鸡脾肉又嫩,加埋烧口汁,简单但好食 鱼子酱蟹膏蟹肉意粉佢地啲意粉系自家制嘅,好有al dente口感😋个忌廉sauce creamy同好有海鲜味,而且仲好挂面。蟹肉同鱼子酱都唔少,啖啖都食到,一份两人sh

酱汁拼盘

安格斯牛肉
4粒一串,觉得唔够juicy,如果烧到半成熟会更好

大葱鸡脾肉

大葱鸡脾肉
大葱好香,鸡脾肉又嫩,加埋烧口汁,简单但好食

鱼子酱蟹膏蟹肉意粉

鱼子酱蟹膏蟹肉意粉
佢地啲意粉系自家制嘅,好有al dente口感😋个忌廉sauce creamy同好有海鲜味,而且仲好挂面。蟹肉同鱼子酱都唔少,啖啖都食到,一份两人share都食到好满足👍

士多啤梨苹果金宝伴雪糕

士多啤梨苹果金宝伴雪糕
呢个甜品吸睛之处就系有一整条雪糕甜筒,店员会等客人打完卡后帮忙敲碎个甜筒,等雪糕半溶时就可能拌匀食。整个apple crumble都唔错,加埋士多啤梨食落更有fresh嘅感觉~少少特别系佢个底系橙味海绵蛋糕,同平时食开嘅曲奇饼底好唔同。

蜜柑酒,姜汁,烧酎,soda (前)
一开始会尝到蜜柑嘅香甜,之后就有烧酒味,姜汁味就较为弱左啲。

Ka Shin Street (后)
好清新的一杯cocktail。用elderflower syrup, cucumber, 柠檬汁配合gin调制成,闻落有elderflower 嘅清香,味道少少酸甜带有青瓜味,非常之易入口。