2021-01-16
星期五去咗呢间系Mikiki出面嘅西班牙餐厅,见一个旧朋友。西班牙海鲜饭 ($188)Seafood Paella for 2 啲海鲜摆得好靓,闻落去都好香。啲虾一咬落去爆晒啲汁出嚟,成身湿晒!西班牙烩蚬伴柠檬橄榄油 ($118)Spanish cooked clams in lemon sauce & olive oil 份量都唔少,我中意佢嘅汁,好香。我食其他嘢都点少少呢个汁。啲蚬都好新鲜,有少少海水味。茴香蜜汁蒜蓉鸡翼伴柠檬汁 ($88)Roasted Chicken Wings with Cumin Honey & Garlic 竟然有六大旧好抵!个汁比较特别,甜甜地酸酸地咸咸,系平时比较少食嘅味道。罗马生菜包牛小扒 ($98)Romaine Vegetable wrapped beef steak 牛扒比较生,适合唔中意熟牛嘅朋友,可以系咁𡁻。生菜好新鲜,除咗包牛肉我都就咁食咗几块。仲有个酱。雪糕 ($30)Movenpick ice cream — Panna Cotta因为唔知系咩味,所以叫咗呢个。睇返原来系意式奶冻加梅,好好味!热柠茶 ($25)Hot lemon te
西班牙海鲜饭 ($188)
Seafood Paella for 2
西班牙烩蚬伴柠檬橄榄油 ($118)
茴香蜜汁蒜蓉鸡翼伴柠檬汁 ($88)
罗马生菜包牛小扒 ($98)
雪糕 ($30)
热柠茶 ($25)
Hot lemon tea
够热,够柠檬。
厕所
好耐冇写厕所。呢间餐厅入面冇厕所,要入返去Mikiki。我去完之后竟然迷咗路,兜咗个大圈,劲蠢。