2016-07-15 181 浏览
终于到星期五可以同朋友出街食个饭倾下计顺便可以relax下, 本身谂住去太子酒吧街附近,有咩餐厅好食,而且近地铁站,我哋就拣咗Lava去食,竟然有意外收获叫咗个慢煮牛腩手工包 外面有一层厚厚既面包,系餐厅自制,保证新鲜,而馅料就有千层酥同埋慢煮牛腩 睇起黎非常惹味因为牛腩汁多到流晒出嚟 而且有浓郁嘅牛肉香味, 当食落口既时候,因为面包有一定嘅厚度加上馅料中有嘅千层酥增加咗口感层次西班牙海鲜炒饭 黎到以西班牙菜色为主嘅酒吧又点可以唔叫返个西班牙海鲜炒饭食呢 系依度嘅signature一睇个炒饭就知餐厅不惜工本 海鲜遍布晒成个炒饭毫不吝啬,份量都好大,足够四人share西班牙火腿平时食parma ham就食得多啦今次就叫左一个西班牙火腿三十六个月 配面包 听侍应讲厨师对西班牙火腿有好高要求 唔靓唔俾客食 咁我梗系要试一试啦,哗!真系不得了入口 就完全感受到火腿嘅油甘香,特浓!香味系口腔内挥之不去

西班牙火腿
平时食parma ham就食得多啦今次就叫左一个西班牙火腿三十六个月 配面包 听侍应厨师对西班牙火腿有好高要求 唔靓唔俾客食 咁我梗系要试一试啦,哗!真系不得了入口 就完全感受到火腿嘅油甘香,特浓!香味系口腔内挥之不去