2023-09-17 28 浏览
踏入生日月,洋妈最近要叹吓奖励自己😌知道九龙城最近新开咗间西班牙餐厅,就订枱去试一下🆕喺门口就俾佢特式西班牙画墙吸引🖼️里里外外都系木色系装修,感觉好𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍 彩绘玻璃墙🌈更添西班牙风情我地点咗二人𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓼𝓮𝓽𝓼前菜🥗 俄罗斯沙律 小食西班牙海盐炒小青椒🫑🔹 𝑀𝑖𝑛𝑖 𝑠𝑖𝑧𝑒一口一只🔹唔会太辣,有少少清新嘅草青味西班牙榄油蕃茄面包🍅🔹酸酸甜甜嘅蕃茄好开胃吞拿鱼他他牛油果一口酥🥑🔹 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦牛油果配吞拿鱼,口感丰富西班牙白毛猪火腿肉炸丸🧆🔹新鲜热辣出炉脆卜卜,口感外脆内软西班牙蛋饼🍳🔹鸡蛋🥚配薯仔🥔加上洋葱嘅甜🧅西班牙辣肉肠煮蚬配白酒酱汁🍶🔹微辣咸咸地嘅辣肉肠 配上新鲜𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦嘅蚬𝓶𝓪𝓲𝓷 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮 我地拣咗红酒酱汁炖猪面颊配薯蓉🐷🔹肉质好淋好入味,薯蓉混合酱汁食,好好味西班牙海鲜饭🥘🔹青口鲜甜,蚬够𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦,原只剥壳大虾🦐𝓭𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽 🍮 必试呢个ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 ℂ𝕙𝕦𝕣𝕣𝕠𝕤🔹西班牙油条淋上玉桂粉,沾上特制嘅朱古力𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮🔹食完𝘤𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴之后,𠮶酱好味到我当朱古力雪糕咁样食晒🤤红白酒,我地选择90分钟畅饮🍷🥂🔴 ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ 好重ғʀᴜɪᴛʏ味🍇

踏入生日月,洋妈最近要叹吓奖励自己😌
知道九龙城最近新开咗间西班牙餐厅,就订枱去试一下🆕

喺门口就俾佢特式西班牙画墙吸引🖼️
里里外外都系木色系装修,感觉好𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍
彩绘玻璃墙🌈更添西班牙风情
我地点咗二人𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓼𝓮𝓽𝓼

前菜🥗 俄罗斯沙律
小食
西班牙海盐炒小青椒🫑
🔹 𝑀𝑖𝑛𝑖 𝑠𝑖𝑧𝑒一口一只
🔹唔会太辣,有少少清新嘅草青味

西班牙榄油蕃茄面包🍅
🔹酸酸甜甜嘅蕃茄好开胃

吞拿鱼他他牛油果一口酥🥑
🔹 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦牛油果配吞拿鱼,口感丰富
西班牙白毛猪火腿肉炸丸🧆
🔹新鲜热辣出炉脆卜卜,口感外脆内软
西班牙蛋饼🍳
🔹鸡蛋🥚配薯仔🥔加上洋葱嘅甜🧅
西班牙辣肉肠煮蚬配白酒酱汁🍶
🔹微辣咸咸地嘅辣肉肠 配上新鲜𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦嘅蚬

𝓶𝓪𝓲𝓷 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮 我地拣咗
红酒酱汁炖猪面颊配薯蓉🐷
🔹肉质好淋好入味,薯蓉混合酱汁食,好好味西班牙海鲜饭🥘
🔹青口鲜甜,蚬够𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦,原只剥壳大虾🦐

🔹西班牙油条淋上玉桂粉,
沾上特制嘅朱古力𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮

红白酒,我地选择90分钟畅饮🍷🥂
🔴 ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ 好重ғʀᴜɪᴛʏ味🍇感觉浓郁
⚪️ ᴡʜɪᴛᴇ ᴡɪɴᴇ有橙香酸味🍊感觉清爽

慢慢叹足两小时先肯返屋企😂估唔到初尝西班牙餐就爱上💜
下次去九龙城除咗食泰国菜,都可以试吓呢个咁特别嘅西班牙餐厅啦🍽️

✨ T͟h͟e͟ ͟J͟u͟n͟c͟t͟i͟o͟n͟ ͟H͟K͟ ✨
📍九龙城联合道40-46号万基大厦地下1号舖
港铁宋王台站B3出口🚇步行5分钟👣
☎️ 6628 1913

#西班牙餐厅 #九龙城美食 #dinnersets #Chocolate #Churros #dessert
#香港餐厅 #周末叹返餐