2019-08-29
除左日本🇯🇵, 西班牙🇪🇸就系小妹去得最多嘅地方, 因为地方靓🏰, 天气好🌞, 而且有好多地道美食😋! 夏日炎炎🥵又自不然会谂起西班牙嘅Sangria🍷, 于是上网睇下边到有西班牙餐厅止一止心瘾😊 我同男朋友上网见到Espuma几多人食, 评分几高于是就决定放左工去食😍😍 去到差唔多7点钟, 唔算太多人, 所以唔洗等就可以入去坐🤗 但如果7点钟之后先嚟嘅话就最好Book定位啦😉环境舒适, 枱与枱之间唔算好近, 而且灯光柔和, 岩哂放左工想放松一下嘅人🤭 我同男朋友都唔算肚饿, 所以叫左一个头盘, 两个主菜同一个甜品😋🤗 大约等左10分钟到就有得食啦🤤🤤西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面🐷, 珍珠面有独特弹牙嘅口感, 汤汁浓郁, 每一粒嘅珍珠面都吸哂d汤汁, 咬起上嚟硬中带软, 配埋粉红软嫩嘅黑毛猪柳, 一啖猪柳一啖面, 口感同味道意外地夹☺️ 西班牙果酒醉蚬, 平时食开嘅蚬都系用辣酒/清酒/白酒嚟煮, 今次食嘅蚬系用Sangria嚟整, 而且系冻食唔系热食嘅😊 由于红酒Sangria味道比较重, 会令蚬肉变得苦涩, 盖住左原有嘅鲜味, 所以会选用白酒Sangria嚟整, 仲可以令蚬肉更鲜甜美
由于红酒Sangria味道比较重, 会令蚬肉变得苦涩, 盖住左原有嘅鲜味, 所以会选用白酒Sangria嚟整, 仲可以令蚬肉更鲜甜美味😍😍 一上到枱浓浓嘅Sangria气味芬芳扑鼻, 而且颜色鲜艳, 令人忍唔住先呷一啖酒, 酒味果香十足, 非常开胃😋😋
经浸泡过嘅蚬肉, 发出阵阵香甜嘅味道, 加上肉质肥美, 每一啖除左有Sangria嘅味道, 仲有蚬肉嘅鲜甜, 简直系双重享受, 非常推介!!!有得食又有得饮, 中意Sangria嘅朋友仔一定唔可以错过呀🙈🙈🤭🤭
牛油果吉列大菇汉堡配薯条🥑🍄🍔🍟, 对于唔系太好🥑嘅小妹都觉得唔错嘅, 吉列大菇几脆而且几厚身, 咬落去好juicy, 薯条几脆口, 配菜嚟讲🍟份量都算多嘅!
如果觉得单点黑松露薯条份量太多, 可以加$20有黑松露酱😊
📯📯最期待嘅饭后小伙伴终于隆重登场啦👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻, 同时亦都系最惊喜嘅一刻……😧😨😱🙉🙈🙊😍☺️😋😋📯📯
玫瑰乌龙茶窝夫配Movenpick法式焦糖炖蛋味雪糕🌹(只有Full Size先会有e个咁靓嘅🏺装住嫁🙈)
绝对绝对绝对保证惊喜, 哄女朋友/男朋友必点!!!!! 价钱只系$148, cp值极高, 当你认为E个只系打卡影相post ig📷📱? 错了🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️ 味道同样有水准!😋
一开始职员会比埋大夹同大🥄比你夹窝夫同拎雪糕, 由于窝夫系热嘅, 上面嘅绵花糖会慢慢溶化再转变成糖浆咁滴落窝夫到, 拎开左绵花糖之后就可以夹窝夫, 值得一提嘅系绵花糖`棍'系超长手指饼干嚟, 加埋绵花糖味道好夹好特别☺️
最底层系海绵蛋糕同香浓幼滑嘅乌龙茶吉士酱, 吉士酱上面沾满左一块块玫瑰花瓣。热辣辣香脆松软嘅窝夫配上乌龙茶吉士酱, 淋上浓郁嘅玫瑰花果酱, 味道非常突出, 美味可口, 旁边仲有香滑嘅雪糕, 新鲜水果同香脆果麦, 令口感更豊富, 满足感同幸福感瞬间提升😋🥰🥰
总括而言, 食物味道唔错, 环境舒服, 服务质素良好, 价钱亦可接受!😊😊👍🏻👍🏻