2017-06-20 73 浏览
男人钟意买玩具,所以久不久都会去玩具街长跑,近两年附近多咗喜字头嘅豪宅,随之而来都多咗有质素嘅食肆进驻朋友喺合和返工,佢话 lunch 质素十分好,咁 dinner 咪好到不得了一入门口见到呢只火腿就谂起西班牙的美食,I love ❤️ Barcelona。Iberico cold cut platter $158 伊比利亚火腿是我的必食推介,因为矜贵的是来自西班牙。我去西班牙旅行嘅时候差唔多日日都会食佢,因为导游成日同我讲 Iberico 猪系食橡果嘅,佢嘅另一个名系叫做黑毛猪,一听呢个大家都识啦!猪肉带有独特嘅榛子香味,油花脂肪好似大理石纹一样,味道清甜,口感柔润Deep fried Calamari with Aioli Sauce $78,酥脆可口,人见人爱Carbonara with Ham & 62•c Egg $168 浓郁嘅芝士味加上半熟流心蛋,入口 creamy。pasta 咬落有嚼劲。今晚嘅主菜就系 Roasted Baby Lamb Shank $258。绝对平民嘅价钱但系煮得一手好菜,羊肉入口新鲜柔嫩,配上美味酱汁,尤其是底下嘅薯仔简直系吸收晒日月精华,好味到不得

Iberico cold cut platter $158
伊比利亚火腿是我的必食推介,因为矜贵的是来自西班牙。

尤其是底下嘅薯仔简直系吸收晒日月精华,好味到不得了。

Churros w/ 56% chocolate dip $78。呢度甜品比我形容为西班牙油炸鬼,去到边度我都一定会点嘅

话说我同老公去西班牙旅行嘅时候,其中一晚住喺 Holiday Inn Express
早餐buffet选择少到不得了。
唯独是第一次食到咁好味嘅 Churros 令我哋印象深刻,从此一试爱上

最后来一杯 Apple Summer $68 完美结局了。

• Churros with 56% chocolate dip