真系好耐都冇返HKU呢边,咁啱同朋友黎开呢头🤣就揾间休闲又坐得几舒服既CAFE食个DINNER😳呢间CAFE仲系宠物友善架🐱🐶各位奴才们仲可以带埋主人们出黎食饭HAHA😈- 餐前面包🍞 (送的)餐前面包微微烘得香脆,仲可以配上咸香牛油🧈,味道正常🤣- 自家制沙律🥗 (另+$60 会送埋是日甜品)牛油菜沙律菜、面包脆粒、松子仁、焗蒜刁草白酒醋而制成的沙律😊味道清新,系一道几开胃既前菜☺️- 完美香草主意意粉配鸡肉🍝🐔 $142鸡肉份量不算好多,但鸡肉质地嫩滑,配上青酱更加惹味🤤呢到既青酱系自家制白酒合桃而成,带有浓郁香草味😳加上猫耳粉好挂汁,变左每一啖都食到青酱同巴马臣芝士咸香味🧀呢个意粉大推大推!👍🏻- 香煎挪威鳕鱼配薯条🐟🍟 $178鳕鱼肉质细腻,一咬就化开🤣简单调味更可以带出鳕鱼鲜味😏薯条正常发挥,炸得几香脆🤔- 烤SRF猪柳配薯角🐷🍟 $178猪柳肉质偏略较柴,而且脂肪比例较多🥹猪肉肉汁不足,有点可惜😂反而薯角煎得几香脆几好❤️✨薯角VS薯条的话,我觉得薯角会更加好食! (纯粹个人喜好)- 林明顿蛋糕🍰(另+$60 会送埋自家制沙律)呢款甜品系澳洲常见既蛋糕款式,但唔知点解系香港唔系
真系好耐都冇返HKU呢边,咁啱同朋友黎开呢头🤣
就揾间休闲又坐得几舒服既CAFE食个DINNER😳
呢间CAFE仲系宠物友善架🐱🐶
各位奴才们仲可以带埋主人们出黎食饭HAHA😈

- 餐前面包🍞 (送的)
餐前面包微微烘得香脆,仲可以配上咸香牛油🧈,味道正常🤣

- 自家制沙律🥗 (另+$60 会送埋是日甜品)
味道清新,系一道几开胃既前菜☺️

- 完美香草主意意粉配鸡肉🍝🐔 $142
鸡肉份量不算好多,但鸡肉质地嫩滑,配上青酱更加惹味🤤
呢到既青酱系自家制白酒合桃而成,带有浓郁香草味😳
加上猫耳粉好挂汁,变左每一啖都食到青酱同巴马臣芝士咸香味🧀
呢个意粉大推大推!👍🏻

- 香煎挪威鳕鱼配薯条🐟🍟 $178
鳕鱼肉质细腻,一咬就化开🤣
简单调味更可以带出鳕鱼鲜味😏
薯条正常发挥,炸得几香脆🤔

- 烤SRF猪柳配薯角🐷🍟 $178
猪柳肉质偏略较柴,而且脂肪比例较多🥹
猪肉肉汁不足,有点可惜😂
反而薯角煎得几香脆几好❤️

- 林明顿蛋糕🍰(另+$60 会送埋自家制沙律)
呢款甜品系澳洲常见既蛋糕款式,但唔知点解系香港唔系好多地方见到😗
其实主要材料都系普通蛋糕差不多,但因为鸡蛋比例较多,面粉较少🤣🤣
蛋糕质地会较为实正,以带左微微柠檬香🍋
表面仲敷满大量椰丝增加香味,味道不错😆

- 三重朱古力蛋糕🍫🧁 (另+$60 会送埋自家制沙律)
呢个蛋糕好食😍😍
最底果层应该系OREO饼底,中间系唔同浓度既朱古力CHEESE CAKE,最上层系原味CHEESE CAKE😎
由于有几款不同浓度既朱古力蛋糕加埋一齐,食落去唔会觉得好腻🤤🤤
系容易令人一口接一口咁食,推荐呢款蛋糕👍🏻

呢间CAFE食物质素算几好,而且做到宠物友善既餐厅不多😇😇
我都几推荐大家经过的话,不妨入去试下😝😝

📍 G'Day – 西环
西环山道48-52号南昌大厦地下A号舖