2021-12-09
嚟到西环好多低调小店,行到好攰随意揾咗间cafe坐低饮下嘢。小店系一对夫妇经营,星期三至星期六,朝早9:30am-5:30pm,小店非常写意,为兴趣而做,全部都系手工制☕️🍰Homemade Tiramisu (甜品加嘢饮set $88) 原价$58 (8.5/10)唔系传统正宗意大利极creamy嘅Tiramisu,老板话Tiramisu 用咗两种冧酒去整,蛋糕好湿,浸满咗酒香,食落起好香酒味,cream都好rich好creamy,浓浓奶香味,但一啲都唔甜,cream加埋浓浓酒香,夹得嚟又唔会腻,真系食到停唔到口。Espresso Affogato $58 (8/10)雪糕有两种味,分别系云尼拿同朱古力,再加一杯espresso。老板建议先食咗雪糕原味再落咖啡,咁就会有两种滋味!云尼拿味好香,有nuts,唔会太甜,而朱古力好浓黑朱古力味,有朱古力碎碎,唔甜仲带少少苦中回甘,真心觉得雪糕已经好高质。加埋咖啡系另一种感觉,雪糕中和咗咖啡嘅苦,食落系超浓厚嘅咖啡味,不过一雪糕溶得好快,加咗咖啡要快啲食!☕️Cappuccino 原价$38 (8.5/10)咖啡即叫即冲,老板话咖啡豆系朋友帮手炒
Espresso Affogato $58 (8/10)
☕️Cappuccino 原价$38 (8.5/10)
咖啡即叫即冲,老板话咖啡豆系朋友帮手炒嘅,cappuccino 奶泡打得好绵密,咖啡系偏酸带甘,唔会好苦,咖啡味都好香浓,好好饮!完全唔使落糖!
试过朋友杯冻饮,热咖啡好饮过冻🤫
推荐指数: 9/10
小店用心制作,诚意十足,老板好细心好有礼貌,好nice好好笑容,问我哋觉得点,好冇食,服务好好!诚意推介比大家!