2020-03-26
喺西环住咗一排都唔知原来有间台式饮品同埋食物铺头 有几时喺附近行谂住食鸡蛋仔格仔饼都揾唔到地方原来远在天边近在眼前嘢饮分别就叫左百香果果茶$24茶味道都几浓 呢杯饮品冇叫到少甜但系甜度都几OK 饮得出百香果嘅味道招牌芋头鲜奶$29呢杯饮品就叫咗微糖啦因为本身自己唔钟意太甜 微糖后都饮得出芋头嘅味道 嘢饮分咗做三层 芋头奶鲜奶同埋芋头 分开饮有得最尾捞埋饮都得 招牌真系招牌芋头味出 鲜奶都系用最贵嘅明治牛奶朱古力鸡蛋仔$18呢个价钱大大底入边仲要有朱古力一粒粒 真材实料 终于喺西环揾到食鸡蛋仔嘅铺头啦开心榛子格仔饼$18格仔饼不过中间就系榛子酱 食个几次都觉得榛子酱同格仔饼真系Perfect match 同埋呢个价钱都唔算贵总括嚟讲西环呢间饮品舖算系一间性价比唔错同埋可以比附近嘅香港居民食返格仔饼同埋鸡蛋仔嘅味道
嘢饮分别就叫左
百香果果茶$24