想不到在西环差不多最尾的角落,隐藏了一间复古cafe,很有去左巴黎渡假的感觉。推开餐厅玻璃门,室内装修很复古。典雅嘅水晶灯、墨绿色嘅卡座、圆拱形嘅窗,每一个角落都很浪漫。餐厅主打精品朱古力,有多达七款不同浓度、不同产地嘅朱古力可供选择。我哋试咗其中两款。🌟66% 加勒比朱古力 $55 朱古力味几浓厚顺滑,而且略带烤过嘅香气,口感较Rich,66%不算太甜。🌟53% 纯天然精练云尼拿拼配牛奶朱古力 $75 口感较薄身,味道较甜,但散发着很独特嘅云呢拿香,据说是来自马达加斯加和巴布亚新几内亚,朱古力味不及前者浓厚。🌟秘制慢煮手撕猪 太阳蛋 ·比利时窝夫 $128手撕猪以慢火秘制,嫩滑咸香,配比利时窝夫,有种fusion 嘅感觉,可以一试。🌟法式乡村铁镬早餐 $148法式全日早餐色彩缤纷很丰富,手工比利士窝夫、香草猪肉肠、油封串茄、波特菇、薯饼,炒滑蛋,最后再配上鲜果乳酪,都几满足。🌟香印提子·法式牛角包窝夫 配 云呢拿雪糕 $78牛角包窝夫烤得香脆,配上香印提子和芳香嘅云呢拿雪糕,外型亮丽,好味又啱晒打咭!

🌟66% 加勒比朱古力 $55

朱古力味几浓厚顺滑,而且略带烤过嘅香气,
口感较Rich,66%不算太甜。

🌟53% 纯天然精练云尼拿拼配牛奶朱古力 $75

🌟秘制慢煮手撕猪 太阳蛋 ·比利时窝夫 $128

🌟法式乡村铁镬早餐 $148

最后再配上鲜果乳酪,都几满足。

🌟香印提子·法式牛角包窝夫 配 云呢拿雪糕 $78

午餐