2024-03-21
返工工作忙碌,所以放要好好的休息一下,所以同朋友揾咗一间靓靓café 去好好relax 一下~ 朋友拣咗去西环海旁一间法式小餐馆食brunch,餐厅内外都装修得好靓,好有法式温馨小餐馆的感觉 🥰🥢French Full breakfast 点咗佢地既特色French full breakfast,法式的乡村早餐,以铁镬上枱,很有特色。而早午餐的内容亦相当丰富,炒蛋、薯饼、猪肉肠、大啡菇、烤南瓜、车厘茄、窝夫及乳酪,每款都很不错,特别喜欢个炸薯饼,香脆不油腻,而大啡菇好juicy,乳酪及新鲜车厘茄令整个餐更fresh,正😋☕️焙茶latte 原本想饮咖啡的我,见到餐厅有多款日式抹茶及焙茶选择,包括星野制茶园、山政小山园、堀井七茗园及碧翠园等产的抹茶及焙茶,平时比较少咁多选择,而且仲可以选latte 或dirty 形式冲泡,正👍🏻。重口味人士的我当然拣咗焙茶latte,焙茶味香浓,喝起来清爽,有独特的香味,加入奶变得更加顺滑,而且拉花好靓,咖啡师拉咗一个人马比我😍。
🥢French Full breakfast
☕️焙茶latte