2021-04-17
1914 浏览
唔知系咪位置既关系, 所以人流唔多🤩 座位好阔落好有空间感💁🏾♀️ 食物同饮品既选择唔多, 不过Cafe应该有既选择都有✅ 呢度既咖啡用上Melbourne 既Market Lane coffee beans, 真系好怀念以前系澳洲既时光🦘Dirty Coffee ($50)随口问左店员会唔会有Dirty, 居然做到, 去过唔同Cafe, 每一间既Dirty 都系唔同既style😚 而呢度既Dirty 同成间Cafe 一样都系走简约风, 咖啡同奶混合既纹理几靓靓, 咖啡同奶既味道融合得不错😙Hojicha with soy milk 🥛 ($50)除左咖啡之外当然唔少得茶类既饮品啦😌 细细杯既培茶配上豆奶, 饮落有淡淡既培茶味, 饮落暖好暖胃, 不过略嫌细杯左少少💁🏾♀️Gunners 🍹($55)澳洲既地道饮品除左lemon lime bitter 之外仲有由Ginger Ale 同Bitter 混合而成既Gunners, 钟意饮Ginger Ale 既你地可以一试😚Brioche French Toast 🍞($98)而家唔少地方都有呢个toast 食, 不过我都系第一次食☝🏾
Dirty Coffee ($50)
Hojicha with soy milk 🥛 ($50)
Gunners 🍹($55)
Brioche French Toast 🍞($98)
而家唔少地方都有呢个toast 食, 不过我都系第一次食☝🏾 呢个Toast 即叫既整, 所以要等大概15-20分钟🕰 Toast 配左creamy 既salted mascarpone, Caramel beurre 同埋cinnamon soil, 味道好丰富, 配埋水果既清爽完全唔会腻😋 Toast 既texture 外脆内软, 有啲似食Soufflé 既感觉, 切开既时候仲要热辣辣出晒烟, 真系好满足🥰
Cafe既装修虽然简约, 但系木制餐桌配上室内白色既墙身有种简约文青感, 每张枱上再放一少束干花, 真系会忍唔住影多几张相🤣 食物方面我会推荐个Toast 俾大家💁🏾♀️