2023-12-09 12 浏览
最近去咗西环呢间喺香港大学站附近嘅西餐厅🤤 呢间餐厅有两层~ 上层就系主要座位区, 而楼下就有甜品柜同cafe☺️ 另外仲有户外座位位置⛱ 户外cafe都几适合坐低饮咖啡倾偈☕️ 而餐厅内嘅装修就好特别🥰 尤其是楼梯上2楼嘅走廊都挂满复古式嘅画作🖼 充满欧式复古风格🏰好适合打卡🎞 而二楼嘅座位佢用嘅枱櫈度好靓好复古☎️ 仲有一啲小摆设喺枱面上面🎠 好似入咗城堡食饭嘅感觉🎡 Menu方面, 除咗西餐主食同小食外, 仲有特色cocktails🍸 由佢哋自家创作嘅~ 选择都唔少, 虽然单价唔算平⚖️但系质素就好有保证🤩🤍香煎鸭肝配下腰脊牛扒 $308一上菜已经见到摆盘非常靓, 好有特色🥳 仲有脆片配鸭肝, 唔会惊太油腻🥹 鸭肝本身嘅质素好好, 好厚充满油脂感~ 牛排嘅位置都几特别, 好有牛香🥩 非常厚身, 所以做到生熟程度啱啱好⚖️ 另外仲有薯蓉, 蔬菜, 露荀伴碟🫶🏻 非常满足😍🤍蟹膏蟹肉炖饭 $198意大利饭都几正宗, 饭嘅质地偏硬身~ 而且有巨量蟹肉🦀 饭嘅酱汁仲充满蟹膏香! 性价比唔错, 物有所值🥹 🤍Cocktails: - viewonwon martini $108- Ele

🤍香煎鸭肝配下腰脊牛扒 $308

🤍蟹膏蟹肉炖饭 $198

🤍Cocktails:
- viewonwon martini $108
- Elephant dance $98
Cocktails真系有惊喜🫶🏻 两款都系自家设计🍹 尤其是viewonwon martini🍸 果然系招牌!