2023-08-02 149 浏览
无心插柳下行开西环发现呢间宠物友善餐厅,好想介绍俾有养狗仔嘅朋友,而且食物质素唔错,价钱亦尚算公道,最重要嘅系有酒饮!啱晒三五知己,坐埋一齐撚吓狗,吹吓水🤣呢间餐厅就系Blend & Grind 餐厅主打木系轻工业风,几有外国style👍🏻 因为今次系无心插柳,我哋喺冇做任何资料搜集情况下拣咗:Truffle Fries ($95):薯条即叫即炸就基本喇,不过略嫌味道偏淡,黑松露酱亦不太足够,一般般🤷🏿‍♂️ 如果跟餐送上黑松露蛋黄酱truffle mayonnaise,效果应该会好好😌蒜香肉丸意粉 ($158):意粉口感煮得啱啱好,用嘅橄榄油质素应该唔错,闻落有少少橄榄香,再加埋蒜香,正🤤而且佢哋嘅肉丸都系自家制,我哋最欣赏嘅系肉丸嘅肥瘦比例均匀,同时亦唔会太瘦煎得太干。佢亦都有少少菠菜、parmesan 芝士,所以味道唔会太单调👍🏻霹雳辣椒意粉 ($158):意粉用Peri-Peri 酱煮成,意粉口感都煮得好出色,因为用咗Peri-Peri 酱,所以味道带少少辣🥵 材料丰富,有菠菜、甜椒、parmesan 芝士等材料,完全系味觉盛宴🥹而饮品我哋叫咗两杯smoothie,分别系ora

而饮品我哋叫咗两杯smoothie,分别系orange and mango ($50) 及 BERRYBOMB (讲得出嘅莓都集合晒呢一杯嘢饮度) ($60),两杯嘢饮都用新鲜生果制造,好fresh 🍃

最重要嘅系呢间餐厅系 真。宠物有善餐厅,因为餐厅有狗狗专用水兜及狗狗零食俾狗仔休息充电,仲要完全免费㗎😱我哋本身都系喺外国先见到有呢啲供应嘅餐厅,估唔到香港终于有🥹 而且狗狗都可以有专用食物叫,价钱都系$100内,算好合理,不过我哋今次冇叫喇,留待下次再为大家报告啦🤣