餐厅: Verde MAR
资讯:

2023-06-26 412 浏览
听朋友讲西环有好多特色嘅餐厅,今日去开呢头验眼,专登嚟到一间专食牛油果嘅专门店试吓,呢次系我同细佬第一次食墨西哥菜。因为我哋唔钟意食牛油果嘅关系,都以为唔会太好食,估唔到竟然有惊喜。一入到餐厅已经觉得好有地方特色,花园种满仙人掌,墙上同周围都有树獭同森林主题的装修。顾客都以外籍人士居多。💕StarterTaco 🌮 墨西哥饼是墨西哥传统的食物。一般都是肉馅同蔬菜,感觉好清新、好健康。重点系个秘制辣酱真系超级好食,食哂三个都唔觉得滞。💕Main courseMexican seafood Paella海鲜饭乃是招牌菜式,材料超级丰富,有大虾、青口、蚬、墨鱼仔、加上青柠汁超开胃又好味。Melt-in-your-mouthSlow cooked beef cheek barbacoa 超嫩入口即溶慢煮牛面肉🥩名符其实系超嫩滑,完全不用嚼,劲淋滑入味,加上洋葱、芫荽、秘制辣酱真系💯不过卖相系完全睇唔出咁好食。Dessert Mexican Banana Split 外面的香蕉焗热,里面有冻的自家制雪糕,一冷一热的感觉好特别。Avocado Smoothie 🥑香甜可口,就算唔系钟意牛油果都会钟

💕Starter
Taco 🌮

💕Main course

Melt-in-your-mouth
超嫩入口即溶慢煮牛面肉🥩

Dessert

Avocado Smoothie 🥑
香甜可口,就算唔系钟意牛油果都会钟意饮。(
Mexican seafood Paella
Melt-in-your-mouth Slow cooked beef cheek barbacoa
Taco
Avocado Smoothie
2023-06-23
Taco
Avocado Smoothie
  • Seafood Paella
  • Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa