2023-05-11
🥚蛋美终于考完试🤭西环慢活主义快餐西式餐厅🤍休闲午餐必试超巨型厚肉芝士汉堡‼️✨.呢间系位于坚尼地城地铁站附近嘅西餐店🤍呢头聚集咗好多以慢活休闲写意主题嘅餐厅🫶🏻而呢间你入到去感觉好舒服✨以简单木系嘅装潢而且空间够大采光好好😽😛最钟意最吸睛嘅系有超多好可爱嘅榄枕‼️有猫猫、薯条等等🫶🏻放咗学就过咗嚟叹个午餐🤭两set都包餐汤同饮品~.1️⃣双层牛肉芝士汉堡(L)+转番薯条+脆炸鱿鱼圈(💰$125+10+25)🤍个餐汤有啲惊喜😛因为真系一啲都唔hea‼️饮落去有少少Creamy但又超重杂菌味😛🤍加上少少面包糠同埋香草碎🥺每啖汤配埋少少淡奶香浓得嚟又唔会太腻🤭🤍汉堡❣️材料都几丰富🤍咬落去劲juicy👍🏻入面有生菜、蕃茄、两块牛肉汉堡、车打芝士🤤目测觉得等如两个M记嘅包份量😹😹好钟意个汉堡包旧热辣辣入面夹住劲厚嘅牛肉汉堡🥺系超重牛肉味好钟意‼️🤍另外配菜方面番薯条就略嫌有少少冻🥹鱿鱼圈比我嘅感觉都有少少奇怪🤔食落唔太似鱿鱼有少少面粉嘅感觉🥹味道系正正常常可以接受~但未必会再加钱叫😛🤍另外加咗$25叫咗杯朱古力咖啡🫶🏻枝猫猫匙羹真系好得意🤭😛2️⃣黑松露意粉(💰$138)🤍见到黑松露谂都冇谂就叫咗🤭虽然同我预
西环慢活主义快餐西式餐厅🤍
休闲午餐必试超巨型厚肉芝士汉堡‼️✨
2️⃣黑松露意粉(💰$138)
🤍见到黑松露谂都冇谂就叫咗🤭虽然同我预期嘅有啲出入但食落又几钟意🤍上面有切开咗嘅大啡菇🫶🏻再配埋好多蘑菇片炒😛蘑菇酱再加埋黑松露感觉唔会太油腻✨🤍另外跟餐嘅蜜桃茶入面居然有蜜桃果肉✨‼️成杯嘢饮落唔会好甜值得再回头叫多次🤍🤭
📍Slow House (西环)
西环爹核士街28-32号安发大厦地舖
🤍[7.5/10]
#蛋美在西环 #蛋美吃快餐 #蛋美吃美国菜 #香港美食 #上环美食 #hkfoodie #美式 #美式快餐 #汉堡 #果茶 #黑松露 #上环 #快餐店 #煎蛋 #咖啡 #手工汉堡 #芝士 #黑松露酱 #薯条 #意粉 #牛肉汉堡 #沙律 #芝士控 #车打芝士 #杂菌 #野菌 #梳打 #番薯条 #鱿鱼圈