2021-04-03 11 浏览
中意系坚尼地城揾食, 贪佢D餐厅好CHILL又高质, 今日系附近做完野, 系地铁站行两分钟就见到间海南鸡饭, 又有D赶时间就快快趣趣入去食个饭~ 入到去见到墙上一列既奖状, 有最喜爱十大餐厅, 饮食金马奖等等, 好似好唔错咁㖞!!MENU选择一目了然, 主菜大概分为几款, 一个主食加饭只系$60蚊, 系坚尼地城黎讲价钱算系好相宜了!! 我地两个人拣左二人餐, 有汤有主食有菜有饭, 而且仲有半只海南鸡, 望落最抵食之选!皇牌无味精靓汤好足料既汤, 中意佢除左萝卜猪骨外仲有加左陈皮, 饮落好浓郁好甜好似屋企老火汤咁, 而且仲热辣辣添!健康翠绿时菜爽脆既生菜份量足二人食, 亦已预先加左蚝油同豉油吊味。极品海南鸡(半只) + 油饭足半只海南鸡, 去骨后啖啖肉, 鸡胸位唔会干柴, 不过脾位真系尤其滑嫩,建议大家唔叫餐既话可以加钱转脾~~ 鸡皮薄薄入口有油香, 连肉食一D都唔觉得肥腻, 三种酱汁最中意姜蓉, 味道新鲜唔会咸, 冇味精既感觉。 配上姜黄色既油饭, 带淡淡鸡油香, 好味!香煎手剁鱼香肉饼海南鸡外既推介, 中意佢肉饼唔会太薄入口有质感, 表面煎到好香脆, 内里肉质结实阵牙, 味道咸香惹味
皇牌无味精靓汤
健康翠绿时菜
爽脆既生菜份量足二人食, 亦已预先加左蚝油同豉油吊味。

极品海南鸡(半只) + 油饭
香煎手剁鱼香肉饼
海南鸡外既推介, 中意佢肉饼唔会太薄入口有质感, 表面煎到好香脆, 内里肉质结实阵牙, 味道咸香惹味, 送饭一流!!
快靓正既晚餐就系咁简单, 系依个位置两个人食咁多野都系人均$100, 抵食!!