2023-07-31 38 浏览
又一生日饭。。呢间餐厅都系我ᗷOOKᗰᗩᖇK左想食架啦。。终于都有个机会去试下😁😁佢个外型就好似间古堡大宅咁。。有啲神秘👻行到入去就有个室外。。主要食ᗩᖴTEᖇᑎOOᑎ TEᗩ。。行入少少有条楼梯一上就系餐厅啦。。个条楼梯则边劲多挂画。。超有古堡嘅感觉。。又1个打卡位。。到野食喇。。我其实去前我已经谂定我要叫咩野食。。我都叫齐黎食架。。佢个蚬嘅做法几新颖。。佢地自家嘅汗配落冻蚬。。超ᗰᗩTᑕᕼ。。龙虾沾都比我睇嘅相系细左少少。。但都系好味嘅。。而甜品我都谂左好耐。。有几款我都好想叫黎食。。最后拣左蘑菇。再加埋生日饭麻。。餐厅好好当埋生日甜品咁上。。佢可以写埋甜品只碟上面。。而点解最终拣左蘑菇。。系因为佢有个烟雾效果。。仲有我仲叫左佢2杯特色野饮。。有杯有ᗰOᑕᕼI。。系我必叫之算。。我就觉得篇酸。。但系特别嘅。。而另一杯就几出色。。白朱古力沟焙茶原来系几ᗰᗩTᑕᕼ架㖞👍🏼👍🏼想黎嘅你地记得ᗷOOK位啦。。佢都几ᖴᑌᒪᒪ下😏..🐚ᔕOᑌᖇ & ᔕᑭIᑕY ᑕᒪᗩᗰᔕ 酸辣冻的蚬🍝ᒪOᗷᔕTEᖇ TᔕᑌKEᗰEᑎ 龙虾沾面🍖ᗷᗩᗷY ᑭOᑕK ᖇIᗷ 慢煮西班牙猪肋骨🍄ᗰᗩGIᑕ ᗰᑌᔕᕼ
又一生日饭。。
呢间餐厅都系我ᗷOOKᗰᗩᖇK左想食架啦。。
终于都有个机会去试下😁😁
佢个外型就好似间古堡大宅咁。。有啲神秘👻
个条楼梯则边劲多挂画。。超有古堡嘅感觉。。又1个打卡位。。
到野食喇。。我其实去前我已经谂定我要叫咩野食。。
我都叫齐黎食架。。
龙虾沾都比我睇嘅相系细左少少。。但都系好味嘅。。
甜品我都谂左好耐。。有几款我都好想叫黎食。。
佢可以写埋甜品只碟上面。。
而点解最终拣左蘑菇。。系因为佢有个烟雾效果。。
仲有我仲叫左佢2杯特色野饮。。有杯有ᗰOᑕᕼI。。
系我必叫之算。。我就觉得篇酸。。但系特别嘅。。
想黎嘅你地记得ᗷOOK位啦。。佢都几ᖴᑌᒪᒪ下😏
🍄ᗰᗩGIᑕ ᗰᑌᔕᕼᖇOOᗰ 迷幻蘑菇
🍹ᗯᕼITE ᑕᕼOᑕOᒪᗩTE ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᖴᖇᗩᑭᑭE白朱古力焙茶沙冰
🍡GEᑎᗰᗩIᑕᕼᗩ Yᑌᘔᑌ ᔕOᗪᗩ ᗯITᕼ ᗰOᑕᕼI 丸久小山圆玄米柚子梳打
📍 鬼混 (西环)
西环南里8号地舖
@viewonwon
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#viewonwon#western#westernfood#sheungwanfood#sheungwancafe#西环美食#上环美食#鬼混#中环美食