2024-04-11
一大清早约个friend 食早餐😆今次去咗西营盘的呢间cafe,cafe开9am,好彩早入去,未到10点就好多人。佢早餐的menu都几丰富,好多野拣😍全日早餐 $118超级欣赏佢的面包,好难得食到咁正的面包,面包有大量亚麻籽同芝麻,所以食落好香好脆,呢款面包好得我欢心。第二钟意炒菇,劲香,好有蒜味,又够哂juicy。蛋都几滑,香肠好有香草味。薯饼都几香脆,正常发挥。不过烟肉有少少咸,还可以啦。士多啤梨可颂窝夫 $118士多啤梨窝夫的卖相好精致,淋满晒士多啤梨糖浆,睇落好吸引😍窝夫份量比想像中大份,而且都几厚身,口感香脆,都好松化。雪糕的云尼拿味好浓郁,士多啤梨同蓝莓果肉好香甜,士多啤梨好好食😍可能怕食客觉得唔够甜,仲有一小碗士多啤梨糖浆跟埋🤣黑芝麻杏仁奶特饮 +$48抹茶拿铁(热,杏仁奶) +$25黑芝麻latte的拉花系狮子🦁️so cute ☺️ 黑芝麻味道好香浓,都唔错👍🏻抹茶latte的抹茶味道非常浓郁,但又唔会苦,非常好饮🥰Coffee by Zion (西环)西环西营盘第一街83号地下1号舖*上述文章只供参考及以当时价格为准
全日早餐 $118
第二钟意炒菇,劲香,好有蒜味,又够哂juicy。
士多啤梨可颂窝夫 $118
士多啤梨窝夫的卖相好精致,淋满晒士多啤梨糖浆,睇落好吸引😍
窝夫份量比想像中大份,而且都几厚身,口感香脆,都好松化。
黑芝麻杏仁奶特饮 +$48
抹茶拿铁(热,杏仁奶) +$25
抹茶latte的抹茶味道非常浓郁,但又唔会苦,非常好饮🥰
Coffee by Zion (西环)
西环西营盘第一街83号地下1号舖
*上述文章只供参考及以当时价格为准