2021-04-18 301 浏览
今日去左食一间位于西营盘既川菜厅!西营盘美食多选择就好多人都知,靓靓cafe都有一大堆!反而呢间外表普通的川菜店,反而有惊喜㖞!店内装潢同一般的川菜餐厅无咩分别!坐低后楼面好快就放低壶茶,同埋午市餐牌俾我地!午市餐牌都几多选择,有普通既一人餐同埋酸菜鱼既二人餐。因为午餐仲未系太肚饿既关系,我同男友都决定叫两份一人餐😂😂再另加一份小食!🍡重庆辣子鸡辣子鸡我地就叫左小辣,唔系好食得辣既我都顶得住,相信只系过下口痕嘅人士都好啱食😄呢信菜式一上枱嘅时候就闻到啲香辣味,令人食欲大增😍鸡粒切到好细,又炸得脆卜卜!🍡糖醋里脊唔食得辣嘅我梗系一定要叫糖醋里脊啦🤭酱汁酸酸甜甜,好开胃!虽然里脊唔系炸得好脆,但都有一定嘅口感!🍡手工饺子手工饺子个皮有啲烟韧,食落去肉同菜嘅比例都唔错!🍡桂花冰粉当食晒所有菜式嘅时候,再食返个桂花冰粉,好清甜嘅桂花香气,同埋凉爽有口感嘅啫喱!成个组合就好似帮成个人refresh左嘅一样,真系好爽!最重要嘅个桂花冰粉并唔系好甜,唔会觉得好滞,简直正呀!

店内装潢同一般的川菜餐厅无咩分别!

🍡重庆辣子鸡

重庆辣子鸡

🍡糖醋里脊
糖醋里脊

🍡手工饺子
手工饺子个皮有啲烟韧,食落去肉同菜嘅比例都唔错!
手工饺子

🍡桂花冰粉