2022-11-24 105 浏览
今日特登放假黎西贡一日游,因为上次星期日黎,人太多,好多餐厅都满座,揾唔到食有个同事推介呢间人气cafe,今日行过见时间尚早人不多,就入左去hea左阵,食左少少野虽然食物选择不多,但睇得出系有特色同用心思度过杯Dirty有层次感,有果种简单美,饮落顺滑,易入口,我唔系咁识饮咖啡,但觉得几岩自己口味是日餐汤有两款,一好似系咩忌廉汤,另一款系烤甜椒蕃茄汤。我好似从未饮过烤甜椒蕃茄汤,饮完先知原来烤甜椒系同蕃茄咁夹,系先饮到甜椒既味道,然后系蕃茄既甜酸味,好特别,又好fresh个餐包一d都唔hea,有温度得黎,个边位有少少脆口,似系用焗炉焗过杯Dirty搅拌完都系咁好饮杂莓Dutch Baby Pancake系西贡限定,当然要衬今日平日唔洗等位试下。Pancake系用个Pan上,d杂莓同豆腐雪芭同个pancake有d冰火交融既感觉,旧豆腐雪芭系必加,因为有画龙点睛既效果

虽然食物选择不多,但睇得出系有特色同用心思度过

Dirty

是日餐汤有两款,一好似系咩忌廉汤,另一款系烤甜椒蕃茄汤。

烤甜椒蕃茄汤

餐包