2023-04-07
好多人都叫我去一间开咗好耐嘅扒房!苏珊娜 !一去到见到个门面都知佢一定有佢嘅历史!👍🏻老牌扒房👍🏻有世纪嘅扒房,喺香港已经好少见 大家一定要去 !价钱非常有良心!食物质素同味道超出我想像!❤️而且佢嘅服务员有个叫Candy 对食物嘅讲解推介都非常之有耐心❤️好细心!其实嚟到西贡真系要食生蚝而餐厅真系有提供!大大只法国生蚝🦪开蚝开得好!海水味十足!98@2 好抵食!法式田螺牛油🧈焗田螺 牛油岩岩好 无抢咗田螺嘅味道 ❤️❤️超乎我想像吓呢个菜式蒜蓉红椒酸辣铁板大虾 🍤佢嘅酱汁绝!大厨独门 !钟意食洋葱蒜头,呢个大虾,你一定要试!如果有个白饭捞埋佢个汁食真系正到企唔稳 最紧要连佢只虾都好新鲜!每一只厚实!真系大大只唔系讲笑㗎!白酒煮蚬唔太重酒味!适合小朋友都可以食每一只都有肉!店员Candy推介嘅柠檬特饮 🍋🍋🍋🍋同出面做法好唔同,佢加咗柠檬皮落去提升左佢嘅柠檬香味!拣得柠檬特饮,就一定要够酸!佢完全做酸味十足! A5和牛 正正 老牌扒房竟然有得食和牛😱😱入西贡记得去呢间扒房,因为价钱真系良心价!下次一定要试佢嘅铁板餐!大家可以留意下我嘅IG因为呢一个嘅卡邦尼意粉系充满咗好芝士!是我拍咗段片系拉芝
而餐厅真系有提供!大大只法国生蚝🦪
开蚝开得好!海水味十足!
98@2 好抵食!
牛油🧈焗田螺 牛油岩岩好
无抢咗田螺嘅味道 ❤️❤️
超乎我想像吓呢个菜式
蒜蓉红椒酸辣铁板大虾 🍤佢嘅酱汁绝!大厨独门 !
钟意食洋葱蒜头,呢个大虾,你一定要试!
如果有个白饭捞埋佢个汁食真系正到企唔稳
最紧要连佢只虾都好新鲜!每一只厚实!
唔太重酒味!适合小朋友都可以食
每一只都有肉!
店员Candy推介嘅柠檬特饮 🍋🍋🍋🍋
老牌扒房竟然有得食和牛😱😱
大家可以留意下我嘅IG
因为呢一个嘅卡邦尼意粉系充满咗好芝士!是我拍咗段片系拉芝士 !
特别一提,呢一个期间限定嘅炸雪糕
原来唔系成日有㗎!
好幸运当日能够食到!
外脆内冻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
仲有烟烟韧韧嘅糯米糍包住个雪糕!
为呢一餐完美嘅海鲜牛扒做一个总结!
苏珊娜必叫多士👏🏻
喺主菜嚟嘅时候梗系嗌个多士
醒一醒个胃先 打开个味蕾!
总结
服务员好❤️