#christine开饭日记平日放假又系周围揾食嘅好时间🤭,谂住去西贡行吓,就揾咗间chill啲嘅Cafe坐下同朋友吹吓水。见到呢一间餐厅个装修好有田园风,个感觉令人好放松。🌟香煎带子明太子意粉($102)我哋就叫咗佢哋lunch set ,佢嘅带子煎得啱啱好。唔会过熟😍仲好厚肉👍而且佢嘅明太子份量啱啱好🤭好creamy,加埋紫菜食真系一流😍🌟蜜汁鸡扒沙律($92)鸡扒煎得好好,外皮好香脆😍而且有甜甜嘅蜜糖香味👍而且呢佢嘅沙律菜都好新鲜嘅。配埋𠮶两款酱一齐食呢一种好fresh嘅感觉🌟Rose Latte(+$22.5)只要叫佢嘅午餐,可以5折配一杯嘢饮。朋友仔就叫咗Rose latte。佢嘅玫瑰味都几出嘅👍而且个咖啡本身都几浓郁👍👍🌟Cappuccino(+$22.5)而我就叫咗Cappuccino,奶泡打得非常之绵密😍😍饮落咖啡系偏nutty啲嘅🌟Carrot Cake(+$28)最钟意食Carrot cake 嘅我点可以唔点,佢嘅Carrot cake真系做得好出色😍本身蛋糕做得唔会太死甜,而且有少少干果嘅点缀。而且蛋糕体本身做得好湿润👍有淡淡的肉桂香味❤️真系食到停唔到口呢一间下次
#christine开饭日记

🌟香煎带子明太子意粉($102)

🌟蜜汁鸡扒沙律($92)

🌟Rose Latte(+$22.5)

🌟Cappuccino(+$22.5)

🌟Carrot Cake(+$28)

呢一间下次去西贡,我一定会再encore佢😍性价比较高,而且座位都好舒服用,员工又好有礼貌👍👍