2022-10-14 2426 浏览
今次嚟到西贡避世一日游,话晒西贡都系一个近海嘅海鲜胜地,紧系要来食返餐豪华嘅海鲜餐啦!朋友介绍咗呢间胜记海鲜比我地,于是嚟试一试!佢个位置系起海鲜大街行到最入面,起小巴站大概行15分钟左右胜记楼高三层,由于我地人数众多,店家安排左三楼全层给我们享用,有麻雀枱可供任玩酒糟粉丝蒸帆立贝帆立贝好大粒好新鲜,爽滑弹牙,配埋少少酒香嘅粉丝好鲜甜!好好食😋金不换炒蛏子师傅落咗好多豉椒去炒,炒到好香,圣子好大条好肥美好新鲜,正😄椒盐鲜鲍鱼呢个椒盐鲍鱼好有惊喜!!师傅系用椒盐去焗,焗到个鲍鱼外层咬落去好脆,外脆内软!呢个口感都系第一次食到!食到入面好弹牙好有爽口!比清蒸好食一百倍!清蒸沙巴龙趸沙巴鱼肉肉质肥美,最啱清蒸嚟食,蒸后鱼肉更鲜甜!原汁原味!令人食指大动😋芝士龙虾伊面芝士味好浓郁,渗透晒落去只龙虾入面,龙虾都好大只好多肉龙虾肉,配埋个鲜龙虾汤汁伴伊面,简直美味到极点!企鹅烧春鸡呢个烧春鸡厨师用咗好多茶叶去薰烧,令到个鸡皮好香脆好多汁,鸡肉嫩滑,真系几好食😋送饭一流!

佢个位置系起海鲜大街行到最入面,起小巴站大概行15分钟左右

2022-09-09