2021-05-25
如果你揾紧一个地方想两个人静静地拍下拖,呢个地方一定好适合你😈无意之间发现咗呢个地方,餐厅有室内外室外有大大个海景,而室内装修好有心思❣️👇🏻我哋两个人叫咗👇🏻- 香叶肉碎炒饭我个人认为唔够辣,炒得未够香,水准中中挺挺啦~ - 泰式炒椰菜苗反而呢个炒得够香,而且平时少会叫椰菜苗,有蒜蓉加少少辣椒,又香又辣辣地,几唔错✨- 串烧沙嗲猪+鸡肉串烧嚟讲,肉质无咩惊喜,其实都系件好事,至少唔系惊吓🤣🤣🤣 不过沙嗲酱我自己好钟意!花生味好浓,而且多花生颗,偏甜☺️✨- 芒果糯米饭芒果糯米饭就有啲失望,都明白未必系芒果当造嘅时期,所以有啲酸😞 糯米饭都系正常发挥,但个椰浆又好正㖞🤣都见到有其他枱叫大大条鱼,好似好吸引,但两个人食又好似太多,所以可能我哋未食到佢哋啲招牌菜,但其实水准都正正常常,再加上佢个景,我觉得虽然偏贵,但值得去!环境:不过位置较偏僻,可以系西贡市中心搭的士或者揸车就更方便啦!去之前最好问下有冇位啦!店员:店员都好nice,打电话去查询,都好有耐心同详细解释👍🏻👍🏻👍🏻 用餐过程一样好有善,惊坐室外嘅客人冻,所以落胶帘,又不停refill暖水,好贴心🥰
无意之间发现咗呢个地方,餐厅有室内外
室外有大大个海景,而室内装修好有心思❣️
👇🏻我哋两个人叫咗👇🏻
- 香叶肉碎炒饭
我个人认为唔够辣,炒得未够香,水准中中挺挺啦~
- 泰式炒椰菜苗
- 串烧沙嗲猪+鸡肉