2024-08-16 136 浏览
呢日放假同妈咪入西贡行下顺便买海鲜,到步即刻揾左间海边cafe食个lunch 医肚,虽然话天公不作美,但就系因为阴雨天凉凉地所以选择坐outdoor 望住180度海景chill下(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)· Acai Bowl $88💰呢碗杂莓乳酪性价比极高,水果款式多样且量多,而底下既Yogurt 似系自家制再加杂莓鲜榨而成,整体唔会好甜感觉好fresh ,再配搭埋Granola增添口感,丰富程度💯· Set Lobster Linguine $188💰卖相就已经好有食欲🤤龙虾多羔肉质鲜甜爽弹,而扁意粉香气十足而且劲挂汁,最惊喜系竟然仲有大量既小龙虾尾,令你每一啖都好有满足感唔会寡ς(⑉´ᯅ`⑉)· Set Balsamic Beef Salad $178💰见到个份量真系哗左出黎,店员话有180g 😳西冷扒冇太多既调味食到好香既肉味,肉质紧实有嚼劲,咀嚼间会感觉到啲油花唔会干柴,啲沙律菜好新鲜冇苦涩味,沙律菜配黑醋汁真系世一,酸酸甜甜清新开胃😋· Fruits Tea $68💰味道清新清甜,个人觉得有百香果既水果茶都一定唔会难饮,配搭埋西柚青柠等水果,好消暑解腻♪( ´▽`)· Taste

· Acai Bowl $88💰

· Set Lobster Linguine $188💰

· Fruits Tea $68💰

· Taste of Love $78💰
呢杯士多啤梨沙冰味道酸甜,加入益力多、青柠同蜂蜜甜而不腻,又系夏日必饮消暑解腻🍹

值得一提既系,餐厅员工好亲切,服务态度良好,而且食物质素颇高,绝对系入西贡会再回访既餐厅之一❣️