2022-10-28
🍕🍕Little Vegas🍝🍝今晚出走港岛,同朋友去食去左铜锣湾d内街上楼食西餐。地方唔难揾,不过上楼等lift等左10分钟。餐厅暗暗,几有气氛,而且餐厅装修都几特别。🔸法式龙虾汤🥣 - 汤唔算好creamy,不过饮入口好有龙虾味,而且仲有成只大虾系个底,汤有配蒜蓉包,食落好脆口,好香蒜蓉味。🔸算吧啦,蒜蓉包㖞 🍞- 佢个蒜蓉包份粮算几多,而且焊得岩岩好,唔会太㶶,真系好香蒜蓉味。🔸孖宝Pizza (任选2款口味) - 我地拣左蒜香辣肉肠沙茶Pizza同北京填鸭风味烟鸭胸Pizza,Pizza🍕🍕个皮系薄皮咬脆口,份量唔算大,我觉得几好,因为唔会因为食Pizza搞到饱左,蒜香辣肉肠沙茶Pizza个辣肉有d辣,食得辣既人应该会好中意,北京填鸭风味烟鸭胸Pizza,几制特别好少见有呢款味既Pizza🍕,比我想像好食,鸭胸算大块,好味的。🔸烧汁鸡扒麻酱捞冷面 🍝 - 黎到先知,原来冷面系意粉黎,几特别,意粉口感几好,唔会太淋,鸡扒算几多,麻酱味道唔会太㶶,卖相都靓仔🔸忌廉松露野菌饭 🍛- 个饭份量算几多,忌廉汁唔会盖过松露香,饭质口感够淋,因为意大米口感要煮熟透先好食,野菌算系几多款,而且
🔸忌廉松露野菌饭 🍛- 个饭份量算几多,忌廉汁唔会盖过松露香,饭质口感够淋,因为意大米口感要煮熟透先好食,野菌算系几多款,而且真系大碟,食极都仲有。
🔸小食拼盘 - 我地叫左大,有薯角,鱼柳条,鸡翼,肠仔,冬葫,整体炸物都炸得冈好,唔会炸到好干,肠仔都有2条,不过唔知点解有一粒冬葫好特别。
🔸鸡翼多重奏 - 我地拣左3只味,水牛城,玫瑰,柚子,玫瑰味鸡翼唔常有,原来系玫瑰花蜜味鸡翼,柚子酸酸味味味道不错,水牛城有d辣。
🔸比利时窝夫 - 个卖相都几靓,窝夫好味,仲有配个牛奶味雪糕,配答不错。
🔸香蕉赌船 - 雪糕拣左曲奇,士多啤梨,抹茶,味道正正常常。
我同朋友今晚都好满意,整体食物不错,餐厅有气氛,人唔算多,倾计一流,又可以座得耐,唔洗赶住走,好饱既一晚。