2020-10-10
今日想近返女朋友,所以就一就佢 黎左呢间位置粉岭联和墟嘅GoodTime西餐厅,入到去佢以酒吧形式做主题入到去设有吧枱,仲有个好大既萤幕🖥啱晒睇波既朋友仔一边品尝美食一边睇波好有feel👍🏻之后我就叫左个set 德国水煮咸猪手跟set配埋沙律+红汤+餐包,猪手同平时煮法好唔同,佢系用咗湿煮既方法食落外皮好韧肉质亦都好淋,成只猪手好湿润一啲都唔觉热气,几好食😋另外叫左个忌廉菠菜,可能平日少去食西餐喇,呢道菜我都系第一次见系咁煮法食落好香忌廉奶香味再加左D白酒调味,好香好正但又唔会觉得好腻👍🏻再叫左个小食拼盘,有咸蛋黄炸鸡粒、洋葱圈、春卷鱿鱼同埋炸蚝分量比我想像中多,好惊喜😱😱而且食落都唔会好油,个人最爱吃咸鸡黄鸡粒,外脆内软还带点辣味,好味好突出👍🏻👍🏻👍🏻最后仲叫左个蕃茄辣肉肠意大利饭,喜欢吃蕃茄朋友一定要吃,虽然会有少少🤏酸但每粒饭都充满蕃茄味道,亦好配合呢一个既煮法👍🏻整体来说,呢一间较高质餐厅,份量也很多,食物质素也很好,我个人认为大家真系经过呢到附近时一定要试试呢间联和墟西餐👍🏻👍🏻正