2015-08-17 2596 浏览
睇戏前,医个肚,实在接受唔到APM的大排长龙。上网睇到呢间上楼小店,招牌杀食,一试。侍应讲O左今晚几FULL,但我接受八半前交枱,有得坐有得食。(简评)环境:喜出望外,柔和灯光,能误打误撞揾到泥呢度,惊喜!好有果种旅行周围揾到好地方的感觉。食物:点个刺身拼盘,夏日炎炎衬支Chablis,干身𣈱怀,两公婆刚刚好。牛扒唔错,五成熟成数刚好,牛魔王满意收货。我点的Risotto, 事先已问明不习惯传统意式的硬身煮法,但又心思思想食下大厨的炒饭仔。上枱,大虾配意大利饭,一试难忘。浓烈松露油香,芝士忌廉渗透饭粒,唔硬但又唔会林PatPat,幸福微笑开动。(连唔钟意芝士O既牛魔王先生都大拇指,cool!   食到一半先醒起影相,醉了)西泰式甜品 芒果糯米饭作结,又系啱心水。-饮饱食醉,够钟睇戏。两公婆面上挂住满意笑容,真系好食。下次,会留多点时间,订个二人雅座,谈谈情饮饮酒,重温拍拖时光。

(简评)

环境:

食物:

牛扒唔错,五成熟成数刚好,牛魔王满意收货。

上枱,大虾配意大利饭,一试难忘。
Risotto

西泰式甜品 芒果糯米饭作结,又系啱心水。

2015-08-11
庆祝纪念