2022-09-12
呢条街好多餐厅,今日行过又有新嘅开张,真系难做。呢间望入去系成条街四正干净嘅日本餐厅,仲有d似omakase嘅bar枱位,睇住师傅即整。野食都几多选择,有set嘅寿司定食,都可以自己mix & match同朋友一人一个set, 味噌汤同前菜一人一份share, 再加几件特别嘅寿司。自由度好大!寿司选择好多,大部都系平时寿司店少见到嘅鱼。麻酱加咗少少醋,食落好清新好开胃,全部蔬菜都钟意食。炙烧寿司盛,total 8件手握寿司加一件玉子,有火炙三文鱼,火灸蟹柳,轻烧剑鱼腩(再额外加一件,一人一件),火炙左口鱼裙边,汁烧海鳗同烧三文鱼卷。三文鱼卷入边系有玉子同青瓜,上面放一件三文鱼,好大份,望落同食落都无咁闷摆盘好靓,坐bar枱好有食omakase嘅感觉,整好拎比你。寿司师傅望落都好专业。北海丼,有晒我想食嘅鱼生,有吞拿鱼蓉,三文鱼,牡丹虾,吞拿鱼,仲有一件烧玉子。轻烧剑鱼腩,平时好少会专登叫嘅部位,都几特别,烧完之后好香,有鱼生嘅口感但系有炙烧嘅香味,两样嘢加埋一齐好完美。深海池鱼,呢款又系平时好少会食嘅鱼,白鱼都少食,白身鱼无炙烧就无咁香,鱼身好软
麻酱加咗少少醋,食落好清新好开胃,全部蔬菜都钟意食。