2016-08-05
朋友约左喺呢间度食,见未食过,好似几有趣,就试试啦其实要先比钱买野食,但朋友未到就坐住先。一坐低就见到咁得意嘅 不温馨提示:叫左一碗冷面同红烧牛肉米线,价钱比一般贵,但位置喺铜锣湾无咁旺嘅街,呢个价算ok啦。服务员系内地人,成间店听落都几"正宗"嘅红烧牛肉米线个汤颜色好清,但睇得出系熬出黎唔系假味,因为都几油,牛肉都唔少,系丁方shape.加左醋同黑色嘅花椒粉(写住:我超麻),一食落口,不得了!!!两样都狂加!完全系谭仔酸辣不过唔辣黎!!仲要酸度同麻度自己调配以后都唔洗食谭仔了!!救星到了!!成口麻晒,无辣油,啱唔食辣嘅人,好似系lol...麻到痴左线...你谂下我落左几多...冷面后上枱,面质似拉面,味道无咁重,汁系豉油之类但唔油唔咸,适中啦。
其实要先比钱买野食,但朋友未到就坐住先。一坐低就见到咁得意嘅 不温馨提示: 叫左一碗冷面同红烧牛肉米线,价钱比一般贵,但位置喺铜锣湾无咁旺嘅街,呢个价算ok啦。 服务员系内地人,成间店听落都几"正宗"嘅
完全系谭仔酸辣不过唔辣黎!!仲要酸度同麻度自己调配