2013-02-03
最近同老公越黎越唔知去边度食饭好,唯有试下「街坊厨神食四方」既介绍啦!因为用i phone影,又费事转黎转去,所以所有相都放晒入相个边~~一入到去舖头,真系有啲惊讶,成间舖都好细,坐位都冇廿个,好在一入去就有两个位,唔驶等我地两条友有时都几大食,尤其系上海野,所以我地叫咗8碟野拍青瓜够爽脆但系啲蒜蓉又真系少得滞蒜泥白肉同个拍青瓜都有同一个问题,蒜蓉少得滞,而啲猪肉片就非常一般,不过,惊喜系0系底既粉皮!系香港真系未食过啲咁爽咁通透既粉皮!重知叫碟鸡丝粉皮啦!酸辣汤每次去间新既上海野,我都一定会叫个酸辣汤,因为里样基本野可以试到间野既料子!因为我试过好多地方既酸辣汤...一系就唔够辣...一系唔够酸.....一系就同食碗仔翅冇分别!里度个酸辣汤So Good!酸辣适中花雕醉鸡终于食番个有酒味既醉鸡啦!鸡黄有光泽,酒味够又唔鞋口(由于太吸引,食咗两旧先记得影相,原本d鸡排得好靓架!)梅菜肉苿虽然有几块薄饼夹黎食,但系都几咸,薄饼又唔够夹晒咁多...........好在有以下一著咸肉菜粒炒饭味唔重,饭粒都炒得唔错.....我地落埋啲梅菜肉苿一齐食味道就岩岩好小笼包最期待既出场!!!不过有啲失
我地两条友有时都几大食,尤其系上海野,所以我地叫咗8碟野
花雕醉鸡
梅菜肉苿
咸肉菜粒炒饭
小笼包
最期待既出场!!!不过有啲失望!
皮的确够薄,但系旧肉就好散,基本上同d汤汁系混左一齐,难食又唔系既,不过就真系差咗少少
唔好唔记得叫杯豆浆!
香浓而豆味够!又唔太甜真系一试难忘呀!!!
题外话/补充资料:
因为舖面真系好细,所以大家真系要有心理准备要等位吖!
马头角道同翔龙湾出面都有表位,泊车都算方便既!