2009-10-30 16 浏览
见到咁多个喊样, 忍唔住要帮手平反吓今朝去食早餐, 呢次已经系第三次帮衬, 早餐就第一次, 之前两次都系食三吋蛋治, 饮过奶茶同咖啡, 觉得奶茶好饮d, 咖啡同普通 coffee shop 果d差唔多, 唔系难饮, 不过无乜特别。至于奶茶, 我觉得唔好揾香港d茶餐厅比较啰。三吋蛋治真系无呃秤,够饱之余d蛋炒得好滑,唔系煎到发泡胶 feel 果只,连埋厚切面包一齐食,足够果腹,好满足。早餐食左炒蛋多士,火腿通粉。蛋依然炒得好滑,最钟意同惊喜系个通粉,唔系冧 'bet bet' 果只 (即系好似澳洲牛奶xx (下称 '澳' 记) 果d咁), 直头有 al dente feel, 有咬口,个汤唔知用乜黎煲,奶白色嘅,好似有 cream 响里面咁,加上好有心思咁上菜前洒d番茜响面,呢d细节唔系 '澳' 记可以比较嘅 。见有d网友钟意攞 '澳' 记黎同佢比,个人觉得唔系几公平,响 '澳'记,我谂你都唔驶旨意他他条条慢慢食,果度d伙计,大部分凶神恶杀,对客人呼呼喝喝,佢地果种好似狠不得你十五分钟内即走嘅态度令人唔想再帮衬 (而我亦因此无再光顾);而 '北', (虽然有人投诉服务唔好), 起码我无觉
见到咁多个喊样, 忍唔住要帮手平反吓

见有d网友钟意攞 '澳' 记黎同佢比,个人觉得唔系几公平,响 '澳'记,我谂你都唔驶旨意他他条条慢慢食,果度d伙计,大部分凶神恶杀,对客人呼呼喝喝,佢地果种好似狠不得你十五分钟内即走嘅态度令人唔想再帮衬 (而我亦因此无再光顾);而 '北', (虽然有人投诉服务唔好), 起码我无觉得d伙计想我尽快走,服务态度尚可。要特别称赞系,果度有一个男侍应 (应该系唯一一个),服务很殷勤,不时留意客人有乜需要,枱面有空碗碟会立即收掉 (因枱面空间有限),可以加分 !!

总括黎讲, 会再帮衬 !
2009-10-30
  • 腿通