2021-09-13
下午茶谂住试下香港仔好出名嘅蛋饼,点知去到果时已经要排队,好在天气唔太热,因为店面细要排一小时先可以入座。因为本身都食咗lunch,唔太肚饿,所以都系叫咗2款野食试试。第1个叫嘅当然系呢度嘅主打菜式,肉松芝士蛋饼($35)。佢嘅蛋饼都属于多肉松,即叫即造,所以热辣辣同埋口感丰富。而因为蛋饼都加咗芝士喺中间,所以有拉丝效果,IGable。而个人觉得最惊喜嘅系盐酥鸡($35),因为好耐冇食过见到就好想叫,估唔到佢调味同炸得好好食。鸡肉汁锁住喺肉入面,鸡肉都好嫩同份量亦都唔细。佢都加咗d炸子苏苏落去作为菜式摆设嘅一部分。呢间餐厅采用自助形式,叫餐直接到counter叫,餐具同水都系自助拎,而装修都好舒服,令人有种chill嘅感觉。只系因为店面细亦都多人等位所以都唔太想占位太耐。如果平日黎饮杯咖啡食件蛋饼都系不错选择~